Wandeling rondom het Wilhelminapark op vrijdag 24 mei 2019

Op vrijdag 24 mei 2019 organiseert personeelsvereniging VRA een bijzondere stadswandeling door Utrecht met als thema architectuur.

Onder de naam De kleine ontdekkingsreis organiseert en gidst Francis van der Hout sinds 2017 wandelingen en fietstochten met oog voor architectuur en kunst. Zij vindt het leuk om mensen met een nieuwe blik naar de omgeving te laten kijken en zo kleine ontdekkingen te laten doen.

Het Wilhelminapark in Utrecht is een fraai aangelegd park in Engelse landschapsstijl. Rondom het park strekt zich  een oogstrelend mooie wijk uit, met karakteristieke herenhuizen en stadvilla’s uit het begin van de 20e eeuw. De panden zijn versierd met een overvloed aan bijzondere details: glas-in-lood, houtsnijwerk, veranda’s, erkertjes, smeedwerk etc. We zien hier Jugendstil, chaletstijl, maar ook enkele bijzondere panden in Amsterdamse School-stijl. Behalve allerlei bijzondere architectuur en ambachtswerk is er zowel in als rondom het park ook veel kunst te zien.

Op deze wandeling neemt Francis ons mee door deze prachtige omgeving en onderweg vertelt zij van alles over de architectuur en de kunst die we zien. Voorafgaand aan de wandeling geeft zij een korte introductie op de ontwerpstijlen uit de periode waarin de wijk is gebouwd.

Lees hieronder meer !

Nog geen lid van VRA ? Meld je snel aan, de contributie voor 2019 bedraagt slechts € 15,-. Mocht je naar aanleiding van deze activiteit lid willen worden van de personeelsvereniging VRA, klik dan in de menubalk op “Contact” en vervolgens op “Lid worden”.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden. Log in als je lid bent. Nieuwe leden kunnen zich hieronder niet registreren. Neem contact met de administrateur via het contactformulier.

Aanmelden voor bestaande gebruikers